Monday, January 28, 2013

Happy Birthday Iqin..!!

0 comments

Assalamualaikum wbt,,
Happy Birthday kkk iqin!! 
walaupun hari ni birthday, kerja tetap diutamakan! 
Good luck kkk iqin.. be strong.. always smile! :)
Semoga redha Allah mengiringimu selalu..
wish you get what you dream and enjoy your special day..

Iqin with hadiah KITA
muka matang owh.. haha

28 Januari 2013

Hope your birthday is totally cool, really funtastic, wonderful, exciting, majorly awesome, rocking and HAPPY!
May Allah Bless you..
(^^)

Monday, January 21, 2013

What keeps you so far away

0 comments


What keeps you so far away from Allah? Is it because you feel like you have too many sins and you won’t be able to turn to him anymore? don’t we listen to His mighty word through our Prophet’s tongue: Allah the Almighty has said: “O son of Adam, so long as you call upon Me and ask of Me, I shall forgive you for what you have done, and I shall not mind. O son of Adam, were your sins to reach the clouds of the sky and were you then to ask forgiveness of Me, I would forgive you. O son of Adam, were you to come to Me with sins nearly as great as the earth and were you then to face Me, ascribing no partner to Me, I would bring you forgiveness nearly as great as its.”Maksudnya: “Wahai anak Adam, selagi engkau meminta dan berharap kepada-Ku maka Aku mengampuni segala dosamu yang telah lalu, dan Aku tidak akan mempedulikannya. Wahai anak Adam, jika dosamu sampai setinggi langit lalu engkau minta ampun kepada-Ku nescaya Kuampuni. Wahai anak Adam, jika engkau datang kepada-Ku dengan kesalahan seluas permukaan bumi lalu engkau menemui-Ku tanpa menyekutukan sesuatu pun dengan-Ku, nescaya Aku datang padamu dengan ampunan seluas bumi pula.” (Riwayat al-Tirmizi no: 3534 dan al-Baghawi dalam Syarhus Sunnah). Subhanallah..take a step today, a simple one will do ——> keep saying ASTAGHFIRULLAHALAZIM.T_T 
What keeps you so far away from Allah? Is it because you feel like you have too many sins and you won’t be able to turn to him anymore? don’t we listen to His mighty word through our Prophet’s tongue: 
Allah the Almighty has said: “O son of Adam, so long as you call upon Me and ask of Me, I shall forgive you for what you have done, and I shall not mind. O son of Adam, were your sins to reach the clouds of the sky and were you then to ask forgiveness of Me, I would forgive you. O son of Adam, were you to come to Me with sins nearly as great as the earth and were you then to face Me, ascribing no partner to Me, I would bring you forgiveness nearly as great as its.”

Maksudnya: “Wahai anak Adam, selagi engkau meminta dan berharap kepada-Ku maka Aku mengampuni segala dosamu yang telah lalu, dan Aku tidak akan mempedulikannya. Wahai anak Adam, jika dosamu sampai setinggi langit lalu engkau minta ampun kepada-Ku nescaya Kuampuni. Wahai anak Adam, jika engkau datang kepada-Ku dengan kesalahan seluas permukaan bumi lalu engkau menemui-Ku tanpa menyekutukan sesuatu pun dengan-Ku, nescaya Aku datang padamu dengan ampunan seluas bumi pula.” 
(Riwayat al-Tirmizi no: 3534 dan al-Baghawi dalam Syarhus Sunnah). 

Saturday, January 19, 2013

Bila Jadi Jahat, Orang Benci.. Bila Jadi Baik, Orang Meluat..

0 comments

Bila kita ikut suruhan agama.. ada orang kata kita belagak alim..Bila kita langgar suruhan agama.. ada orang kata "Astaqfirullah.. apa laaa nak jadi.. nak kiamat dah kot?..."..

Bila kita ikut peraturan.. ada orang kata kita skema..
Bila kita langgar peraturan.. ada orang kata kita ni macam takde masa depan..


Bila kita tegur dengan baik.. ada orang kata kita ni bajet bagos..
Bila kita tegur dengan kasar.. ada orang kata kita ni kurang ajar..


Bila kita pakai sopan-sopan.. ada orang kata kita ni 'kampongg gilerr'..
Bila kita pakai 'dedah sana-sini'.. ada orang kata kita ni takde harga diri sebab tayang free..


Bila kita bagi nasihat.. ada orang kata "jangan sibuk jaga tepi kain orang, boleh?!..."..
Bila kita sindir-menyindir.. ada orang kata "tak reti bagi nasihat leklok?.."..


Bila kita tolong buat kerja.. ada orang kata "yang sebok sangat nak tolong buat keja orang lain ni watpe!?"..
Bila kita tak tolong apa-apa.. ada orang kata "apsal pemalas sangat ni? tolong pun susah ke?"..

Dan sebenarnya ramai orang lain tak berpuas hati dengan diri kita. Apa yang kita buat semua salah.. semuanya tak betul di mata mereka.. Kalau buat salah sudah tentunya salah.. tetapi jika buat baik pun masih ada yang mengata.. ingat pesanan rakan saya kepada saya ini :- ..


Keputusan yang kita ambil, langkah yang kita mula.. perkara pertama yang perlu kita fikirkan ialah pandangan Allah SWT terhadap kita.. bukan pandangan manusia..


Wallahu 'alam.

taken from: Bila Jadi Jahat, Orang Benci.. Bila Jadi Baik, Orang Meluat.. | ! Naurah Alwani http://naurahalwani.blogspot.com/2011/05/bila-jadi-jahat-orang-benci-bila-jadi.html#ixzz2IQIX7LBR

Happy Birthday Wani..!!

0 comments

Assalamualaikum wbt..
Hari ni birthday Sis Wani iaitu 19 Januari 2013..
Kononnya masih di Tawau, rupa2nya dah balik dah..hihi
sepatutnya orang birthday yang dapat kejutan tapi dia pula yang buat kejutan..( dibantu oleh BB..haha)
apa2 pun... Selamat ulang tahun kelahiran wahai sahabat..
Semoga redha Allah mengiringimu selalu..
wish you get what you dream and enjoy your special day..
Don't change..we always want you to be "you".. :)

Happy Birthday to a wonderful friend!! 
May your birthday bring you as much happiness as you give to everyone who knows you..
(^^)

Monday, January 7, 2013

Untuk K. I. T. A,, :)

0 comments

Untuk tatapan awak semua.. 

Uhibbukum Fillah,

Wani, Iqin, Ain, Bibi, Dila, Ana.. :)



Friday, January 4, 2013

Ain dan PLKN

0 comments

Veto Ain 

K.I.T.A : Jaga diri Ain! jangan mengurat lelaki..hehe..Kalau ada yang cari masalah, karate je lah..


Wednesday, January 2, 2013

Story/Cerita

0 comments
Assalamualaikum
Terjumpa satu cerita yang menarik from this blogger..


Ambil masa untuk membaca cerita ini..
Tak rugi pun malah dapat membantu kita semua..
Rasanya kita sedar yang kawan2 kita di facebook ada yang seperti ini..
Share lah dengan diorang bukannya ikut terpengaruh sekali, 
dapat pahala geng..

:D

2 comments
Bosan ke cuti ni? hehe.. bagi yang kena PLKN mungkin tidak..hehe

(Gambar di atas sebenarnya untuk bulan Ramadhan.. Tapi masih boleh digunakan untuk cuti kali ini sebelum terima result SPM)

Doa Untuk Gaza

0 comments

Assalamualaikum W.B.T

Kerana agama yang satu
Gembira mu adalah gembira ku
Sedih mu adalah sedih ku
Sakit mu adalah sakit ku
Derita mu adalah derita ku
Tangis mu jua adalah tangis ku.

Kerana agama yang satu
Kami bangkit membantu
Tidak sanggup diam membisu
Melihat kau dibedil peluru

Kerana agama yang satu
Kami berusaha menjatuhkan bangsa itu
Zionis Laknatullah yang tidak mengenal erti malu
Merobek jasad saudara Islamku sehingga kaku

Kerana agama yang satu
Kita bangkit mempertahan maruah itu
Jangan bersedih Palestin saudara ku
Kami iringkan doa buatmu
Agar tersungkur Israel dan Sekutu

Dila

Ana

BB

Ain

Go here


"Ya Allah,
Sesungguhnya kami meletakkan-Mu di batang-batang leher musuh-musuh kami
Dan kami berlindung dengan-Mu daripada kejahatan-kejahatan mereka
Ya Allah,
Leburkanlah kumpulan-kumpulan mereka
Pecah belahkan dan kacau bilaukan persatuan mereka
Goncangkan pendirian mereka
Dan hantarkanlah anjing-anjing Kamu kepada mereka
Wahai tuhan yang gagah perkasa Wahai tuhan yang penuh raksasa
Wahai tuhan yang bersifat murka
Ya allah Ya allah Ya allah Ya allah,
Wahai tuhan yang menurunkan kitab
Wahai tuhan yang mengarakkan awan
Wahai tuhan yang menewaskan bala tentera al-ahzab
Kalahkan mereka Kalahkan mereka
Kalahkan mereka Dan menangkan kami ke atas mereka." - Doa Qunut Nazilah

From here --> Iluvislam

Tuesday, January 1, 2013

1 comments
Assalamu'alaikum dear readers,
sedar tak sedar..harini dah masuk 1.1.2013.
geng2 KITA masing2 dah membawa dri ke haluan masing2.

~ ada yang mengambil peluang cuti sblum ke plkn utk bekerja menambah pengalaman.hihi nak kumpul duit buat apa tu ye adik ana n kak iqin?
~ ada yang jadi babysitter..kesian, penat dia kejar2 anak2 sisnya..takpa,yg penting elaun tiap2 bulan masuk..hihi eh salah. ikhlas ba kan kakak wani jd babysitter?hihi
~ ada yang tanam anggur dlm rumah..hihi jgn marah ye dila n bibi.
~ dan sy pula. tgh sedia2 dri  nk ke plkn this friday. sbnrnya berat hati gak. tp Allah tahu apa yg terbaikkn.

hmm walaupun baru sebulan terpisah, rs mcm jauh dah.. tp takpa.insyaAllah nnt ada masa, ada kelapangan. kita jumpa ye? though it seems impossible since masing2 busy. but kita cuba k?
 http://2.bp.blogspot.com/-w1qLdochp48/Teeihs-f-II/AAAAAAAAAHU/vCEiNirmPuc/s1600/kawan3.png

esk dah start sekolah dah.

mix2 pula rasa bila teringatkan zaman2 persekolahan ni.
macam2 kenangan dgn kwn2 n cikgu2..
kenangan dengan KITA paling best..hihi
tp bab2 ingat2 kenangan ni.saya agak fail sikit..hihi kan bi?
tp apa2 pun. zaman persekolahan merupakan zaman yang paling best. *diakui oleh parents sy.hihi
zaman persekolahan la kita boleh enjoy dgn friendship yang terjalin. ketawa sama2,sedih sama2,membantu sesama sendiri, nasihat-menasihati dan banyak lagi..hihi

so adik2. jgn malas2 pergi sekolah k. rugi tau. banyak yang adik2 akan miss out kalau tak datang sekolah.penting tau ilmu tu utk masa depan. so belajar rajin2. kesian kat ibubapa adik2 yg dah bersusahpayah nak hantar adik2 ke sekolah. buat la yang terbaik utk parents kita k, sebab tanpa mereka siapa la kita?

and one more thing. please support and help Palestin. and one of the easiest way u can do so is by..


k..Wassalam..^^

p/s - UAI mmg best!.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Contengan,Coretan,Nukilan, K.I.T.A Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template